Gemakkelijk en snel je caravan of voertuig verkopen. Het bestaat!

Caravan opgehaald vanuit Frankrijk


Hij is net terug uit Frankrijk. Deze keer ging de reis naar Montreuil. Ido Wisselink haalt, zoals hij zelf omschrijft, alles wat rijdt, rolt en vaart bij klanten op. En dus vertrok hij deze keer naar Frankrijk om daar de caravan van de heer Van den Berg op te halen. “Je komt op deze manier op de mooiste plekken. Soms ook wel spannend, want je moet goed kunnen rijden op die smalle bergweggetjes, maar het ging gelukkig allemaal goed.”

Kort ervoor had de heer Van den Berg Metido benaderd. Hij had goede berichten gehoord en wilde zijn oude caravan verkopen. Telefonisch namen ze alles door, werd de prijs bepaald en een afspraak gemaakt. Een week later was het zover. De caravan werd gecontroleerd, achter de bestelbus gekoppeld en naar Nederland gereden.

Hé, het staat er al bij!

Met enige verbazing vertelt Ido dat veel klanten soms toch een beetje zenuwachtig zijn. Vaak maken ze zich zorgen; of de verkoopprijs wel vaststaat en of ze hun geld wel snel krijgen. Maar dat is niet nodig. “Als ik een afspraak maak, dan houd ik mij daar aan. Ik kan op locatie de vrijwaring regelen en ook de betaling voldoen, dus dat is geen enkel probleem.” En dat een klant dan enthousiast uitroept ‘hé, het geld staat er al bij’, vindt hij dan ook wel weer grappig.

Achterhoekse eerlijkheid

Het is een interessante business. Metido is onderdeel van Wisselink Varsseveld. Het bestaat al sinds 1934 en is RDW erkend. De specialisatie is het inkopen van allerlei voertuigen, van auto’s tot motoren en van bedrijfswagens tot boten. In een telefonisch contact met de klant wordt de prijs bepaald. Hoeveel dat is, hangt af van een aantal zaken. Zo spelen de leeftijd, het merk, de staat van onderhoud natuurlijk een rol. En ook waar het altijd heeft gestaan.

Genoeg ervaring

Een caravan in de Portugese brandende zon heeft bijvoorbeeld meer te verduren gehad dan één die in een Nederlandse stalling heeft gestaan. “Ondertussen heb ik wel genoeg ervaring om een goede en realistische prijs te kunnen geven. En ik kan ook altijd onderbouwen hoe ik tot een bepaalde prijs kom.”, zegt Ido nog snel ter aanvulling. En op naar de volgende klant gaat.