“METIDO”: NIEUWE NAAM VOOR VERTROUWD ZAKENDOEN

Ondernemer Ido Wisselink (46) verraste de Achterhoek alweer bijna twee jaar geleden met een compleet nieuw concept in de automotive. Onder de bedrijfsnaam Wisselink Varsseveld kocht hij bij de mensen thuis alles op wat rijdt, rolt of vaart. Letterlijk: bij u aan huis. Vrijwaring, betaling, eventueel de verzekering: de verkoper hoeft er de deur niet voor uit. Nu is het tijd voor de volgende stap: een nieuwe naam. Vanaf nu bent u welkom bij: Metido. 

“Eigenlijk zou er een streepje tussen moeten”, zegt de goedlachse ondernemer. “Met-Ido. Als: Met Ido. Zo neem ik m’n telefoon altijd op.” De naamsverandering is een logisch vervolg op het ongekende succes van zijn unieke formule, om de verkoop van alles wat rijdt, rolt of vaart, bij de mensen thuis af te handelen. “Vaak zit ik bij de mensen letterlijk aan de keukentafel. Dan bekijk ik samen met de eigenaren het verkoopobject, en doe ik een redelijk bod. Wanneer de verkoper daarin mee gaat, handelen we alles wat volgt bij de klant thuis aan de keukentafel af. De vrijwaring, waar nodig de verzekering, en natuurlijk de betaling. Cash of pin. Vaak gaat het toch om aanzienlijke bedragen. Ik vind het daarom belangrijk dat de verkoper ontzorgd wordt. Zodat er bij hem of haar thuis geen stress ontstaat.”

LEUKE MOMENTEN

Ido’s band met de klant zorgt regelmatig voor leuke momenten. “Een wat oudere mevrouw nam een tijdje geleden contact op, over de caravan van haar en haar man. Daar wilden ze vanaf. Met pijn in het hart, zoveel was direct duidelijk. Tot mijn verbazing zag ik een puntgave caravan. Waanzinnig goed onderhouden, alle onderdelen origineel. Nou. Daar werd ik wel enthousiast van. En over de prijs waren we het snel eens.”

Maar daarmee eindigde het avontuur niet. “Een dag later. Telefoon. De zus van die mevrouw van die caravan. Of ik ook even bij haar wilde komen kijken. Ik er naartoe. Had ze exact dezelfde caravan als haar zus. Net zo mooi, net zo strak. Precies dezelfde deal gemaakt. Klant blij, ik blij: beter wordt het niet.”

Het bedrijf van Ido bestaat al sinds 1933. Een zeer bekende naam in de regio. En Ido is de derde generatie. Metido koopt alle occasions. Auto’s. Campers. Caravans. Bedrijfswagens. Boten. Motoren. Maakt niet uit. “Het liefst jonge occasions, in goede staat. Maar ouder mag ook: overal is een nieuwe eigenaar voor te vinden.” “Pas nog, kocht ik een caravan van een echte heer op leeftijd. De deal beviel hem blijkbaar goed, want vlak daarna verkocht hij mij ook de caravan van zijn overleden broer. Of het verhaal de man, die mijn zijn auto verkocht. Een week later belde hij alweer. Of ik zijn motor ook wilde overnemen. Ach. Zo

gaan die dingen.” De best denkbare reclame is voor Wisselink eenvoudig: “Ik merk dat het vaak van mond op mond gaat. Mensen delen graag hun ervaringen. En een goede recensie verdien je alleen wanneer de klant tevreden is. Daar doe ik het voor.”

www.metido.nl 

Ido Wisselink

06 – 14 95 89 41 • 0315 – 24 16 29