Vakantie voorbij: Wat doen we met de caravan?

“Uiteindelijk is er voor elke auto een volgende bestemming”, weet de ervaren inkoper. “En dat geldt natuurlijk ook voor campers, caravans, motoren, boten en dus eveneens voor scootmobiels en rolstoelwagens.” Om het de verkoper zo makkelijk mogelijk te maken, wordt de hele deal bij hem of haar aan huis afgewikkeld.

VARSSEVELD – Ido Wisselink (45) uit Varsseveld vindt het leuk om zijn klanten te verrassen. “Laatst nog. Kocht ik een scootmobiel van een klant die ermee in de maag zat. De man had nooit gedacht voor zo’n leuk bedrag van zijn karretje af te komen. Hij blij. Ik blij. Was een keurig dingetje, trouwens”. Deze uitspraak bewijst de waarheid van zijn stelling: “Ik koop alles wat rijdt of rolt.”

Dat geldt voor de vrijwaring, alsook voor de tenaamstelling. En de betaling wordt, cash of via de bank, direct en zonder gedoe bij de klant aan de keukentafel in orde gemaakt.

Om de transactie aan huis vlot te laten verlopen, investeerde de ondernemer uit Varsseveld in digitale techniek, waarbij de verkoop bij de klant aan huis, op kantoor, of op welke locatie dan ook, plaatsvindt. “Geen gedoe. Boter bij de vis”, lacht de Varsseveldse inkoper.

VAKANTIE VOORBIJ

Nu de vakantieperiode zo goed als voorbij is, volgt elk jaar dezelfde vraag: “Wat te doen met onze camper?” Op de oprit is geen plek. En door de grote vraag is een goede stalling onbetaalbaar. Verkoop kan dan een optie zijn. “Sinds de coronacrisis is er naar goede, betaalbare campers grote vraag. Hierdoor behouden ze hun waarde”.

Het liefst koopt Wisselink mooie, jonge occasions. “Maar ik onderschat het lagere marktsegment allerminst. Met name naar kwalitatief goede, maar wat oudere campers, is sinds die coronacrisis heel veel vraag. Prijstechnisch zijn juist deze modellen daarom nu super interessant.”

Het verkopen van een camper is voor particulieren nog niet heel makkelijk, weet Wisselink uit eigen ervaring: “Wie voor een goede prijs van de camper af wil, zit al snel op Marktplaats. En dan is het maar afwachten wie of wat er uiteindelijk iets voor geven wil. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor caravans, boten auto’s, noem maar op. Dan is het toch veel makkelijker om samen een bakkie koffie te drinken en een deal te maken, die voor beide partijen aantrekkelijk is, nietwaar…?”

Wisselink Varsseveld

Schoolstraat 7

7051 DB Varsseveld

0315 – 24 16 29

06 – 14 95 89 41

www.wisselinkvarsseveld.nl

info@wisselinkvarsseveld.nl