Met Ido is het goed zaken doen
Ido Wisselink koopt alles wat rolt, rijdt of vaart

VARSSEVELD – Er zijn maar weinig ondernemers die doen wat Ido Wisselink doet. Hij is vrijwel dagelijks onderweg om bij klanten aan huis een caravan, camper, auto, motor, boot of oldtimer te kopen. “Gewoon aan de keukentafel wordt alles geregeld. We bekijken samen het object dat de klant wil verkopen, we onderhandelen over de prijs, ik doe een marktconform bod en als we er allebei een goed gevoel bij hebben regel ik ter plekke de betaling, overschrijving en vrijwaring. Boter bij de vis”, vertelt Ido. “Geen eindeloos heen en weer geapp of gebel zoals bij marktplaats. Dat scheelt een hoop tijd en die kan je dan beter aan andere en leukere dingen besteden.”

De ‘handel’ zit bij Ido in het bloed. “In 1934 begon mijn opa met een garagebedrijf. In de loop van de jaren is dat uitgegroeid. Nu ben ik de derde generatie en richt mij vooral op de in- en verkoop van campers, caravans, bedrijfswagens, rolstoelbussen, brommobielen (45 kilometer auto’s), herenbromfietsen, aanhangers en boten.” Ido koopt eigenlijk alles, “maar het liefst jong mooi spul alhoewel ik een mooie oldtimer zeker niet af sla.”

Zo kwam Ido onlangs in contact met een meneer uit Zeddam, die een prachtige Renault NN2 uit 1926 te koop aanbood. “Dat was spekkie voor mijn bekkie”,  zegt Ido. “Ik heb urenlang met deze meneer gepraat over zijn auto, die hij zijn hele leven in bezit heeft gehad en er kwamen prachtige herinneringen op tafel. Het deed meneer ongelofelijk veel verdriet om de auto weg te doen, maar hij is fysiek niet meer in staat om ermee te rijden. De auto was van top tot teen gerestaureerd.”

Metido werkt door het hele land en vindt het geen probleem om ergens heen te rijden. “Ik woon in Varsseveld , een plaatsje in de Achterhoek en zit tegenwoordig veel in de omgeving van Arnhem, dat is maar 20 minuten rijden als alles meezit. Maar in principe werk ik door heel Europa. Het gebeurt steeds vaker dat mensen een caravan in het buitenland hebben staan en geen zin hebben om er mee terug te rijden, dan haal ik hem graag op. Mensen bellen mij dan en ik kom aan huis om alles door te nemen.” Het voertuig wordt altijd snel door Ido persoonlijk op afspraak opgehaald. Ook in het weekend of avond. “Ik neem het voertuig meteen mee. Je hoeft hem dus niet zelf te brengen.” 

Wie iets te verkopen heeft kan het beste telefonisch contact met Ido opnemen. Hij is  zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur.  Telefoon en whatsapp: 06 – 14 95 89 41. Een mail sturen naar info@metido.nl kan ook Of vul het formulier op de website www.metido.nl in.